Drukuj
 

spicesTegorocznej jesieni nawiązujemy do tradycji kulinarnych związanych z przygotowaniem potraw z mięsa gęsiego. Taka tematyka warsztatów pozwala na doskonalenie umiejętności kulinarnych uczestników warsztatów w zakresie wykorzystania gęsiny oraz promowania mięsa gęsiego, które według tradycji kulinarnych powinna często gościć na stołach kujawsko-pomorskich domostw. Warsztaty to także aktywizacja lokalnej społeczności oraz swoista platforma pozwalająca na wymianę przepisów i kulinarnych doświadczeń wśród uczestników. Spotkania z mieszkańcami pozwalają także na bieżące przekazywanie informacji na temat bieżących naborów wniosków oraz efektów wdrażania strategii.

Harmonogram listopadowych spotkań kulinarnych:

- Wąbrzeźno, Spółdzielnia Socjalna BAZA, 18.11.2019 r., godz. 16:00;
- Gmina Dębowa Łąka: świetlica wiejska w Lipnicy, 19.11.2019 r., godz. 16:00;
- Gmina Ryńsk, świetlica wiejska w Węgorzynie, 20.11.2019 r., godz. 16.00;
- Gmina Ryńsk, świetlica wiejska w Łabędziu, 21.11.2019 r., godz. 16.00;
- Gmina Ryńsk, świetlica wiejska w Czystochlebiu, 25.11.2019 r., godz. 16.00;
- Gmina Książki, Gminny Ośrodek Kultury w Książkach, 26.11.2019 r. godz. 16.00;
- Gmina Książki: świetlica wiejska w Łopatkach, 28.11.2019 r., godz. 16:00;
- Gmina Ryńsk: świetlica wiejska w Sitnie, 02.12.2019 r., godz. 16.00.

Regulamin rekrutacji na warsztaty kulinarne
Karta zgłoszeniowa warsztaty kulinarne

 

Plakat