#INWESTYCJE INFRASTRUKTURALNE    #PROJEKTY SPOŁECZNE    #WSPARCIE BIZNESU    #INICJATYWY KULTURALNE

Dzisiaj jest: 5 Sierpień 2020    |    Imieniny obchodzą: Oswald, Emil, Maria

Miasto Wąbrzeźno

Gmina Dębowa Łąka

Gmina Książki

PRZYŁĄCZ SIĘ DO LGD

 

Carpaccio z burakowPrezentujemy kolejną potrawę, która wpisywała się w menu naszych listopadowych spotkań kulinarnych pod znakiem gęsiny. W trakcie warsztatów przygotowano potrawy mięsne, takie jak tatar z piersi gęsiej i gulasz z żołądków. Znakomitym dodatkiem do tych dań okazała się sałatka - carpaccio z buraków, która znakomicie komponowała się ze smakiem gęsiny. Poniżej udostępniamy przepis.

Składniki:
· 3 buraczki ćwikłowe
· garść rukoli
· szczypiorek
· feta

Sos:
· 1 ząbek czosnku
· 2 łyżki octu jabłkowego
· 1 łyżeczka miodu
· 4 łyżki oleju z pestek winogron
· 2 szczypty kuminu
· sól i pieprz

Sposób wykonania:
Buraki ugotować, wystudzić i obrać. Na talerzu rozłożyć rukolę, następnie pokrojone w cienkie plasterki buraki. Z podanych produktów przygotować sos i polać nim buraczki. Na wierzchu potrawy ułożyć pokrojoną w kostkę fetę i posiekany szczypiorek.  

Nasza lokalizacja

Goście Online 

Odwiedza nas 21 gości oraz 0 użytkowników.

Koronawirus

koronawirus3

Nabory wniosków

nabor wnioskow

Stypendia pomostowe

Stypendia Pomostowe dla studentow

RPO WK-P 2014-2020

siegamy po wiecej

Projekty współpracy

Projekty współpracy

Biuletyn Informacyjny

Biuletyn

RODO

Wnioski pisanie

facebook

Plan komunikacji

Plan komunikacji

Ostatnie wiadomości

Cudze chwalicie, swoje ...

Pod takim hasłem Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju ...

Zasady obsługi w Biurze ...

W związku ze wzrostem zachorowań na COVID-19 ...

Prywatny las z dotacją z ...

Rolnicy, którzy posiadają las, mogą ...

Webinarium dla MŚP ...

Lokalny Punkt Informacyjnych Funduszy ...

Scroll to top

logo 2