#INWESTYCJE INFRASTRUKTURALNE    #PROJEKTY SPOŁECZNE    #WSPARCIE BIZNESU    #INICJATYWY KULTURALNE

Dzisiaj jest: 6 Kwiecień 2020    |    Imieniny obchodzą: Katarzyna, Celestyna, Wilhelm

Miasto Wąbrzeźno

Gmina Dębowa Łąka

Gmina Książki

PRZYŁĄCZ SIĘ DO LGD

 

Carpaccio z burakowPrezentujemy kolejną potrawę, która wpisywała się w menu naszych listopadowych spotkań kulinarnych pod znakiem gęsiny. W trakcie warsztatów przygotowano potrawy mięsne, takie jak tatar z piersi gęsiej i gulasz z żołądków. Znakomitym dodatkiem do tych dań okazała się sałatka - carpaccio z buraków, która znakomicie komponowała się ze smakiem gęsiny. Poniżej udostępniamy przepis.

Składniki:
· 3 buraczki ćwikłowe
· garść rukoli
· szczypiorek
· feta

Sos:
· 1 ząbek czosnku
· 2 łyżki octu jabłkowego
· 1 łyżeczka miodu
· 4 łyżki oleju z pestek winogron
· 2 szczypty kuminu
· sól i pieprz

Sposób wykonania:
Buraki ugotować, wystudzić i obrać. Na talerzu rozłożyć rukolę, następnie pokrojone w cienkie plasterki buraki. Z podanych produktów przygotować sos i polać nim buraczki. Na wierzchu potrawy ułożyć pokrojoną w kostkę fetę i posiekany szczypiorek.  

Nasza lokalizacja

Goście Online 

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.

Nabory wniosków

nabor wnioskow

RPO WK-P 2014-2020

siegamy po wiecej

Projekty współpracy

Projekty współpracy

RODO

Wnioski pisanie

Stypendia pomostowe

Stypendia Pomostowe dla studentow

Biuletyn Informacyjny

Biuletyn

facebook

Plan komunikacji

Plan komunikacji

Ostatnie wiadomości

Posiedzenia Rady ...

Informujemy, że 7 i 8 kwietnia 2020 r. odbędą się ...

Rozstrzygnięcie naboru ...

Informujemy, że termin na dokonanie wyboru ...

Ważne informacje dla ...

Poniżej przedstawiamy informacje z Ministerstwa ...

Komunikat w sprawie ...

Projekty realizowane w ramach Regionalnego ...

Scroll to top

logo 2