Skip to main content
#INWESTYCJE INFRASTRUKTURALNE
#PROJEKTY SPOŁECZNE
#WSPARCIE BIZNESU
#INICJATYWY KULTURALNE

Dobre praktyki higieny produkcji żywności

Kategoria: Aktualności
Opublikowane: 16 luty 2024
Utworzone: 16 luty 2024
Odsłony: 612

harvest 3Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie zaprasza w dniu 1.03.2024 r. w godz. 12.30 - 18.00 na webinarium nt.: Dobre praktyki higieny produkcji żywności. Produkcja żywności w gospodarstwie – zasady znakowania i wprowadzania jej na rynek.

Podczas szkolenia omówione zostaną między innymi następujące zagadnienia dotyczące:

• przepisów bezpieczeństwa żywności
• przepisów prawa żywnościowego, z uwzględnieniem jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych w zakresie znakowania
• wymogi dla artykułów rolno-spożywczych wprowadzanych do obrotu
• wymogi dla opakowania artykułów rolno-spożywczych wprowadzanych do obrotu
• przepisów dobrej praktyki produkcyjnej
• przepisów dotyczących rejestracji produkcji żywności w warunkach domowych
• przepisów dotyczących wymagań higienicznych w warunkach domowych – najistotniejsze zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne
• wymogi dla miejsca obróbki, przygotowywania i przechowywania żywności.

Szkolenie skierowane jest do rolników, domowników rolników, mieszkańców obszarów wiejskich, doradców zatrudnionych w państwowych i prywatnych jednostkach doradczych oraz zainteresowanych tematem.

Termin zgłoszeń: 26 lutego 2024 roku

Liczba miejsc:  100

Rejestracja na szkolenie odbywa się poprzez platformę eCDR pod adresem: https://planowanie.cdr.gov.pl/szkolenia/ (decyduje kolejność zgłoszeń).

Osoby do kontaktu:

w sprawach merytorycznych:
Agnieszka Pardo mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 22 125 62 22

w sprawach organizacyjnych:
Karolina Świstak, mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 532 547 037

Za: https://www.cdr.gov.pl/doskonalenie-zawodowe-old/szkolenia/4699-dobre-praktyki-higieny-produkcji-zywnosci