#INWESTYCJE INFRASTRUKTURALNE    #PROJEKTY SPOŁECZNE    #WSPARCIE BIZNESU    #INICJATYWY KULTURALNE

Dzisiaj jest: 17 Styczeń 2020    |    Imieniny obchodzą: Marian, Jan, Antoni

Miasto Wąbrzeźno

Gmina Dębowa Łąka

Gmina Książki

PRZYŁĄCZ SIĘ DO LGD

 

TatarNasze listopadowe spotkania kulinarne dobiegły końca. Dla osób, które nie miały takiej możliwości, a chciałyby poznać warsztatowe przepisy udostępniamy opis kolejnej smacznej potrawy - tatara z piersi gęsiej, potocznie nazywanym okrasą gęsią. Na szczególną uwagę uczestników warsztatów zasłużył nieszablonowy dobór składników oraz wykwintna kompozycja podania.

Poniżej prezentujemy przepis.

Składniki:
- 1 filet z gęsi
- 2 małe szalotki
- 1 rzepa
-  łyżki majonezu
- pasta wasabi do smaku
- olej rzepakowy tłoczony na zimno
- sól i pieprz

Marynata do rzepy:
- 150 g cukru
- 150 g białego octu winnego
- 100 g wody
- 50 g soku z buraków

Sposób wykonania:
Filet z gęsi mocno schładzamy (około 15 minut w zamrażarce), następnie mielimy w maszynce lub drobno siekamy. Do przygotowanej marynaty dodajemy pokrojoną w plasterki i kosteczkę rzepę i zostawiamy je na około 20 minut. Cebulkę drobno siekamy. Majonez łączymy z pastą wasabi. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulkę, rzepę posiekaną w kostkę, przyprawy, olej, 2 łyżki majonezu i dokładne wyrabiamy. Całość układamy na zamarynowanych plasterkach rzepy i ozdabiamy majonezem z wasabi.

Smacznego!  

Nasza lokalizacja

Goście Online 

Odwiedza nas 15 gości oraz 0 użytkowników.

Nabory wniosków

nabor wnioskow

RPO WK-P 2014-2020

siegamy po wiecej

Projekty współpracy

Projekty współpracy

RODO

Wnioski pisanie

Stypendia pomostowe

Stypendia Pomostowe dla studentow

Biuletyn Informacyjny

Biuletyn

facebook

Plan komunikacji

Plan komunikacji

Ostatnie wiadomości

Umowa partnerska

Przypominamy, że w terminie od 15 stycznia do 14 ...

"Sposób na Sukces" - XX ...

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie ogłasza ...

Rusza II nabór do ...

Od 9.01.2020 r. rusza II nabór do projektu ...

Posiedzenie Rady ...

Informujemy, że 14 stycznia 2020 r. odbędzie się ...

Scroll to top

logo 2